حضرت رسول اکرم : هر كس به حلال، از دسترنج خود بخورد، دروازه‌های بهشت به رويش گشوده گردند و او از هريك كه خواهد وارد شود. ***** حضرت رسول اکرم : *** هر جوانى كه در دانش و عبادت رشد كند تا بزرگ شود، خداوند متعال، در قيامت پاداش هفتاد و دو صدّيق به وى می‌بخشد. *** حضرت امام علی : اگر از كارى هراس دارى، خود را در آن بينداز؛ چرا كه دلهره و هراس [از خطر] از خودِ خطر، دشوارتر است.

وبلاگ بهارستان آشتیان نوشت: تنوع انگور در بهارستان آشتیان+عکس

نمایش خبر : 314 | تاریخ انتشار : 20 شهریور 1395

به گزارش سفیر آشتیان؛وبلاگ بهارستان آشتیان نوشت: روستای بهارستان از توابع شهرستان آشتیان استان مرکزی در ۲۶ کیلومتری آشتیان قرار دارد . شغل اغلب ساکنین آن کشاورزی و دامداری است. زبان مردم بومی آن خلجی است . جمعیت ساکن آن حدود ۳۰۰ نفر ولی در ایام تعطیلات و تابستان گاهی به حدود ۱۰۰۰ نفر هم می رسد . بافت اکثر  بنا های روستا قدیمی و از سنگ و خشت و گل است ولی  بسیاری از اهالی که در شهرهای بزرگ از جمله تهران و قم ساکن می باشند و برای گذراندن ایام تعطیلات به روستا می آیند برای سکونت خود  ساختمانهایی به سبک جدید بنا کرده اند.

 

 

انگور میوه ای است بهشتی كه شامل ویتامین های A , B ،C و هم چنین دارای مقداری منیزیم ، كلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است

انگور سربازی است که به جنگ بیماری های قلبی می‌رود و ضمن افزایش انعطاف و سلامت ماهیچه‌های قلب، به کاهش کلسترول و فشار خون کمک می‌کند.

انگور از آن دسته میوه‌هایی است که مقادیر قابل توجهی آنتی‌اکسیدان در خود گنجانده و یک ضد سرطان قوی به شمار می‌آید.

انواع انگور در بهارستان

این عکسها مربوط به مزرعه خراب پایین است

 

 

این انگور که به انگور عسگری و یا شیرازی معروف است بیشترین فراوانی را در بین انگورهای باغهای بهارستان دارد  و پس از مصرف خوراکی مابقی آن بصورت آونگ به کشمش تبدیل می شود.

 

انگور دل خروسی یا ریش بابا  با دانه های بلند و کشیده نیز به مصرف خوراکی و گاهی هم آونگ و تهیه کشمش می رسد.

 

 

انگور یکه دندنه ( هسته بزرگ ) بیشتر برای تهیه آبغوره مصرف می شود و وقتی به انگور تبدیل می شود با دانه های گرد بزرگ و شیرین هم به مصرف خوراکی رسیده و هم از آن شیره تهیه می شود.

 

 

انگور سیاه برای تهیه شک شیره ( نوعی خوراکی با طعم ملس که از قراردادن خوشه انگور در آب انگور به مدت چند ماه  تهیه می شود ) و همچنین شیره کاربرد دارد.

 

 

این انگور که به انگور چرکنک معروف است به سبب کلفتی پوست دانه های آن تا مدت زمان زیادی در باغ باقی می ماند و  آن را برای نگهداری برای فصل زمستان و همچنین برای تهیه شیره استفاده می شود.

انگور یاقوتی و انگور خلیلی که به انگور زودرس معروف هستند جزو اولین انگورهایی هستند که می رسند و قابل خوردن می شوند.

 

 

چند نوع انگور دیگر  نیز در باغهای بهارستان با فراوانی کمتر وجود دارد از جمله صاحبی و فرخی و الوان و مهدی خانی و ... که بیشتر برای انبار کردن در خانه و مصرف نیمه خشک آن در فصول پاییز و زمستان استفاده می شوند.

در زبان خلجی به انگور هِزِم گفته می شود به کل انگور خوشه و به یک قسمت کوچک آن که شامل چند دانه است، چلّار و همچنین به هر دانه آن گِلّه و به آشغال آن پوسوله گفته می شود که در زبان فارسی نیز بکار برده می شوند.

انتهای پیام/ ر

 

دیدگاه کاربران
دیدگاهی توسط کاربران ثبت نشده است .
فرم ارسال دیدگاه
نام کامل :
پست الکترونیکی :
متن پیام :
کد امنیتی : تصویر كد امنیتی
عکس خوانده نمی شود
salamup.ir
safireashtian
nashrkhabar.ir
فتیر پزی گل یاس